project strip-BW.jpg

INTO THE WOODS: Rhinebeck residence

 

Project in collaboration with Eisner Design, NY / Role: Senior Designer

Located Upstate New York, this is a residence for a couple of doctors who want to retire away from the city. They particularly requested a certain material pallet for the exteriors and a house where modernism and tradition would meet.

‚Äč

The layout privileges the wide open view of the landscape, having a large terrace and swimming pool deck unfolding towards it. A guest house and a den enclose the outdoor area, conforming a quasi courtyard. The interiors are airy and inviting, featuring a large curtain wall that runs along the social spaces, strengthening the feel of living close to the woods. 

View from West with swimming pool deck and living areas opening up towards the landscape

First floor plan

Second floor plan

View from North

View from South

South elevation

West elevation

Living room with double-height curtain wall facing terrace and deck

View from East: the building sits against the slightly sloped landscape

Staircase feature wall

 by Ana Rolim.