top of page
1-Sign and clg detail.jpg

ANJO SOLTO PINA (Authors: Ana Rolim and Isabella Trindade)

1st Place Award,  Commercial Space Category, in annual competition by New Center of Professional Architects and Designers from Pernambuco (Novo Núcleo PE), Brazil 

The iconic Anjo Solto restaurant, nestled within Recife's legendary Galeria Joana D’arc, undergoes a transformative renovation, seamlessly integrating the access corridor and former annex with the existing space. The design's primary objective was to craft a visually striking ambiance using simple elements, ensuring a unique spatial experience that firmly establishes the restaurant's presence within the loggia.

A key focus was to provide clear differentiation for customers entering from the semi-public loggia of a commercial building, transitioning seamlessly between its daytime retail use and the restaurant's evening ambiance. This was achieved through dynamic ceiling-hung plywood fins, dyed in a vibrant red hue, evoking a sense of movement in a wave-like pattern.

Organic, locally-sourced materials were prioritized throughout the renovation, including cementitious floor tiles, restroom surfaces crafted by local artisans, and aged pine wood panels coated in black dye. Artistic elements were seamlessly integrated, with enlarged photographs by Alessandra Botelho adorning the corridor, lounge, and restroom walls, each image thoughtfully chosen to enhance the space's atmosphere and functionality.

The project's innovative design caught the attention of AU magazine, earning a feature in issue 224—a testament to its recognition as an emerging architectural gem in Northeast Brazil.

Overall view of loggia. Photo: Mariana Guerra

View from main access. Photo: Mariana Guerra

Longitudinal section thru loggia

Detail of ceiling-hung fins

Plywood fins hanging from ceiling of loggia. Photo: Mariana Guerra

Overall view of loggia with lounge at right. Photo: Mariana Guerra

New lounge Photo: Mariana Guerra

View from lounge towards loggia. Photo: Mariana Guerra

View from dining towards loggia. Photo: Mariana Guerra

View of loggia towards main access. Photo: Mariana Guerra

The integration of the loggia with existing bar. Photo: Mariana Guerra

The movement of the fins connects the new space with existing adjacencies. Photo: Mariana Guerra

The molds for the ceiling hung fins

Detail of new ceiling with signage in the back. Photo: Mariana Guerra

The project featured on AU issue 224, a magazine in circulation throughout Latin America, highlighting up and coming architecture in the NE region of Brazil

The project featured on AU magazine.

The project featured on AU magazine: 'Amidst the public, there's the private'.

Details of the project featured on AU magazine.

The project featured on AU magazine.

bottom of page