top of page
Isometrica.jpg

MEZA ENGINEERING HEADQUARTERS: Setting soft thresholds to integrate spaces

Co-author: Vera Freire

In our design for the headquarters of a construction company, we embraced the irregular footprint of the existing building by incorporating soft curves, enhancing an industrial aesthetic that highlights concrete and steel as primary materials.

These curved elements facilitated spatial integration, seamlessly connecting areas with different functions. A pivotal feature was the decompression area positioned between the meeting room and access corridor, serving as both a transitional space and a communal gathering area.

Our aim was to create workspaces that promote focus, interaction, and a sense of comfort akin to being at home. We eagerly anticipate the opening of Meza Engineering's new headquarters, where these principles will come to life.

View from entrance. Photo: Walter Dias

Isometric view of proposal

Floor plan

View towards translucent archive and conference room access. Photo: Walter Dias

View towards translucent archive with conference room entry at right. Photo: Walter Dias

Conference room entry. Photo: Walter Dias

Conference room. Photo: Walter Dias

Conference room detail. Photo: Walter Dias

Conference room with exposed lighting fixtures and translucent transom. Photo: Walter Dias

View from corridor towards decompression area. Photo: Walter Dias

Office break room. Photo; Walter Dias

View from break room towards desk area. Photo: Walter Dias

Detail of open seating area. Photo: Walter Dias

Overall view of open seating area. Photo: Walter Dias

View from open seating area towards accounting and director's offices. Photo: Walter Dias

Director's office. Photo: Walter Dias

Accounting office detail. Photo: Walter Dias

View from open seating area towards break room. Photo: Walter Dias

Detail open seating area towards corridor. Photo: Walter Dias

Break room detail. Photo: Walter Dias

View from break room towards exterior. Photo: Walter Dias

Ceiling and curved partition detail. Photo: Walter Dias

bottom of page